Fakultetska 3, 72000 Zenica, Bosna i Hercegovina    |    tel. (+387 32) 444 420, 444 421     |    fax. (+387 32) 444 431    |    E-mail: rektorat@unze.ba
Univerzitet u Zenici
  Univerzitetski sportski savez studenata Zenica
Sportske aktivnosti studenata organizovano i programski vodi Univerzitetski sportski savez studenata već 10 godina. Formiran je kao Sportski savez studenata, da bi uspostavom Univerziteta dobio prefiks univerzitetski.
Od samog početka imao je jasno utvrđene ciljeve i djelatnost. Ciljevi su bili stvaranje i obezbjeđenje uslova za organizovano, korisno i sadržajno sportsko angažovanje što većeg broja studenata i spašavanje mladih od poroka.
Savez je formiran na incijativu studenata. U ovu organizaciju su ugradili sebe, svoju mladost i svoje sposobnosti u različitim aktivnostima, prije svih, Kenan Ćurovac, Goran Bulajić, Arnes Hrnjičević, Almir Muhić, Zoran Marković, Admir Tukić, Bojan Pašajlić, Ernad Bešlagić, Muhamed Granić i mnogi drugi.
U proteklih 10 godina organizovana su brojna sportska takmičenja studenata u malom nogometu, košarci, odbojci, šahu, plivanju, skijanju, stonom tenisu, i istrčavanje proljetnog krosa studenata nazvanog ''Proljetni kros rektora''. Održana su također i izvanredna druženja studenata na izletima i kulturno zabavnim večerima uz učešće velikog broja studenata UNZE.
Ove akademske godine održana su takmičenja studenata u skijanju, košarci, odbojci, malom nogometu.
Rezultati koji su studenti pokazali su na vrlo visokom nivou, tako da se nadamo da će i iduće akademske godine uključiti veći broj studenata, da predstavljaju svoje fakultete.

Web stranica Saveza: unsssze.weebly.com
Facebook Ukoliko ne vidite sadržaj facebook stranice, kliknite na ovaj link.


   početna stranica
webmaster